Beton ciré

Wat is beton ciré
Microcement, ook wel bekend als beton ciré is een decoratieve coating op basis van cement, kunsthars, toevoegingen en minerale pigmenten.
De oorsprong van microcement ligt in Argentinië en wordt tegenwoordig overal ter wereld toegepast.
Puik werkt met de producten van Topciment. Topciment is in Spanje de fabrikant van microcement met de meeste jaren ervaring in de markt en produceert alle producten zelf. Topciment Microcement concurreert niet op prijs, maar op kwaliteit!

Toepassingen
Microcement is een krasbestendige en milieubewuste afwerkingen. Vanwege de hoge slijtvastheid en hardheid kent microcement vele toepassingen zoals badkamers, aanrechtbladen, vloeren, trappen, muren en zelfs meubels.
Microcement wordt met de hand aangebracht. Door de verschillende lagen aan te brengen en vervolgens weer op te schuren krijg je een erg uniek, levendig en luxe beton creatie. Hierdoor is geen enkel werk hetzelfde.

Microcement heeft een dunne laagdikte van  maar 3 mm waardoor er dus geen gevolgen zijn van de structurele belastingen van het gebouw. Het kan worden toegepast op iedere stabiele ondergrond zoals; beton, tegels, marmer, dekvloermortel, terrazzo, hout of MDF. Verticale en horizontale oppervlakken, binnen en buiten. Ook vloerverwarming is geen probleem.  De vlakheid van de ondergrond zal bepalend zijn voor het eindresultaat.

Microcement is goed te combineren met hout en staal voor de ultieme industriële look!

Voordelen
– Hoogwaardig design
– Naaldloos
– Makkelijk te onderhouden
– Duurzaam
– Natuurlijke materialen
– Kras en slijtvast
– Waterbestendig
– Levendig
– Hygienisch, oppervlakken zijn vrij van ziektekiemen en bacteriën
– Zeer sterk
– Uniek
– Toepasbaarheid
– Bespaart tijd en gecompliceerde verbouwingen zonder puin.

Kleuren
Er zijn 40 standaard kleuren beschikbaar met een brede selectie in grijs tinten, aarde tinten, levendige en neutrale kleuren en ook decoratieve verfen, metaal finishes en roest effect. Onbegrensde mogelijkheden!

Waterdichtheid
Met de sealers die wij gebruiken voor de afwerking van onze microcementen verkrijgen we een grotere mate van hardheid en bestendigheid. Zij maken de oppervlakken waterdicht en vochtbestendig, en zijn daardoor zeer geschikt voor bad- en doucheruimten maar ook zwembaden!